Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld
search
  • Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld
  • Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld
  • Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld

Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld

Modiwood Zweeds rabat XL geborsteld.
20x185 mm.  18x175 mm werkend PEFC 4pp

Lengte: 4,2 m1
 

Privacyverklaring

 

Leveringsvoorwaarden

 

Garantie & retour

ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Bovendien heeft ModiWood een natuurlijke en krachtige uitstraling. Met ModiWood bent u verzekerd van een mooie natuurlijke uitstraling van uw gevelbekleding.

EIGENSCHAPPEN:
Door het modificatie proces is de duurzaamheid van het hout sterk verbeterd ten opzichte van de oorspronkelijke natuurlijke duurzaamheid. ModiWood valt (volgens EN 350-01) daardoor in duurzaamheidklasse I tot II (duurzaam).
Hout van duurzaamheidklasse I / II is geschikt om onbehandeld buiten toe te passen Door de veranderde structuur is ModiWood niet geschikt voor grond- of (blijvend) watercontact).
De weerstand tegen schimmels verbetert zich tot 10 keer t.o.v. de waarde van onbehandeld hout volgens EN 113. Het “werken” van het hout is bij ModiWood 40 - 50% lager dan bij onbehandeld hout. Ook is de warmtegeleiding beduidend lager.
ModiWood is harder dan het oorspronkelijke hout (gemiddelde Brinell hardheid is 15 +/- 2 Mpa).
De constructieve waarde ligt ca 5 tot 15% lager afhankelijk van de gemodificeerde houtsoort en daardoor minder geschikt voor dragende
toepassingen. Indien dit toch gewenst is, dient advies van een constructeur te worden ingewonnen.
Door de thermische behandeling krijgt het hout een door-en-door donkere kleur en is het harsvrij. Voor het behoud van de kleur en uitstraling wordt het nadrukkelijk aangeraden om ModiWood alzijdig af te werken met een olie, beits of een andere “niet film vormende” afwerking.
Productieproces grondstoffen:
Voor ModiWood, ModiWood Colour en ModiWood Natural wordt PEFC gecertificeerd Scandinavisch naaldhout gebruikt. Voor ModiWood
Clear wordt Radiata Pine gebruikt. De houtsortering is “zaagvallend”. Andere houtsoorten zijn op aanvraag mogelijk.
Behandeling:
De behandeling geschiedt volgens het “Thermo D” principe (=boven 212 °C ). Hierbij wordt het hout gedurende 25 uur thermisch
behandeld.
Toevoegingen:
Tijdens de behandeling worden geen chemische middelen toegevoegd alleen water en waterdamp.

Specifieke referenties

ean13
8708880037292